Zadělávaný telecí mozeček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 32 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 3990 mg
- Draslík 1412.3 mg
- Vláknina 25288.1 mg
- Vitamín A 25288.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a odblaněné mozečky povaříme v osolené vodě s trochou octa, pepřem, bobkovým listem a kroužky cibule.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 3/8l vývaru z mozečků a přidáme špetku muškátu, pepř a citronovou šťávu.
-
3
Žampiony nakrájíme na plátky, podusíme je na másle a přidáme do omáčky. Krátce vše převaříme.
-
4
Mozečky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.