Přírodní řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 22 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 113.6 mg
- Draslík 708.8 mg
- Vláknina 126 mg
- Vitamín A 126 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a okraje nařízneme. Mírně osolíme a vrchní stranu poprášíme moukou.
-
2
Na pánvi v rozpáleném oleji řízky dozlatova opečeme nejdřív z pomoučené strany, potom je obrátíme a dopečeme.
-
3
Tuk slijeme, přidáme kousek másla a zalijeme trochou vývaru. Vzniklou šťávou řízky přelijeme.