Pařížské řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 35 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 356.8 mg
- Draslík 572.8 mg
- Vláknina 2476 mg
- Vitamín A 2476 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně osolíme a obalíme v mouce.
-
2
V talíři rozšleháme vejce, řízek do něj ponoříme a i s vejcem jej vyklopíme na pánev s rozpáleným olejem. Pokud se z vejce vytvoří nitky, vidličkou je přesuneme na řízek.
-
3
Maso dozlatova opečeme, obrátíme a dopečeme z druhé strany.
-
4
Ihned podáváme obložené dílky citronu.