Pařížské řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí kýta
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 356.8 mg
  • Draslík 572.8 mg
  • Vláknina 2476 mg
  • Vitamín A 2476 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně osolíme a obalíme v mouce.

  • 2

    V talíři rozšleháme vejce, řízek do něj ponoříme a i s vejcem jej vyklopíme na pánev s rozpáleným olejem. Pokud se z vejce vytvoří nitky, vidličkou je přesuneme na řízek.

  • 3

    Maso dozlatova opečeme, obrátíme a dopečeme z druhé strany.

  • 4

    Ihned podáváme obložené dílky citronu.

Komentáře k receptu