Makrely nebo filé zapečené se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 29 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 205.1 mg
- Draslík 1585.9 mg
- Vláknina 27764.9 mg
- Vitamín A 27764.9 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo smícháme se sardelovou pastou a potřeme jím porce ryb. V případě, že sardelovou pastu nemáme, rybu pouze osolíme.
-
2
Cibuli nakrájenou na kroužky podusíme v ohnivzdorné misce, vložíme na ni ryby a dáme péct do trouby. Po deseti minutách polijeme rybu polovinou smetany, posypeme strouhanou houskou a pečeme dalších 10 minut. Druhou polovinu smetany smícháme se žloutkem, rozmícháme ji se šťávou z ryb a na závěr touto směsí rybu polijeme a posypeme nasekanou petrželovou natí.
-
3
Jako přílohu podáváme brambory vařené a sypané petrželovou natí spolu s dílky citrónu.