Makrely nebo filé zapečené se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Treska aljašská
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sardelová pasta
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 205.1 mg
  • Draslík 1585.9 mg
  • Vláknina 27764.9 mg
  • Vitamín A 27764.9 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo smícháme se sardelovou pastou a potřeme jím porce ryb. V případě, že sardelovou pastu nemáme, rybu pouze osolíme.

  • 2

    Cibuli nakrájenou na kroužky podusíme v ohnivzdorné misce, vložíme na ni ryby a dáme péct do trouby. Po deseti minutách polijeme rybu polovinou smetany, posypeme strouhanou houskou a pečeme dalších 10 minut. Druhou polovinu smetany smícháme se žloutkem, rozmícháme ji se šťávou z ryb a na závěr touto směsí rybu polijeme a posypeme nasekanou petrželovou natí.

  • 3

    Jako přílohu podáváme brambory vařené a sypané petrželovou natí spolu s dílky citrónu.

Komentáře k receptu