Tyrolské knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 15 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 140.3 mg
- Draslík 112 mg
- Vláknina 1675 mg
- Vitamín A 1675 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme na kostičky. Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli s petrželkou, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a zprudka ji opečeme.
-
2
Cibuli s petrželkou a slaninou smícháme se žemlemi, zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci a osolíme. Necháme táhnout asi 10 minut. Nakonec přimícháme mouku.
-
3
Mokrýma rukama tvarujeme knedlíky a vaříme je v osolené vodě 20-25 minut.
-
4
Podáváme s dušeným zelím.