Švýcarské koláčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 30 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 73.1 mg
- Draslík 293.1 mg
- Vláknina 7922.8 mg
- Vitamín A 7922.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prosátou mouku smícháme na vále s kypřícím práškem. Vyhloubíme jamku, přisypeme cukr, vanilkový cukr, přidáme vejce a vše zapracujeme.
-
2
Potom přidáme nakrájené studené máslo, mleté mandle a rychle vše zpracujeme na hladké těsto.
-
3
Těsto rozválíme na plát silný asi 1/2 cm. Kulatou formičkou o průměru asi 3 cm vykrájíme kolečka a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.
-
4
Pečeme ve střední části trouby vyhřáté na 150°C asi 10-12 minut.
-
5
Po vychladnutí koláčky potřeme zespodu džemem a vždy po dvou spojíme.
-
6
Na povrchu je potřeme znovu džemem a obalíme čokoládovým nebo cukrovým zdobením.