Kaštany zapečené v zelných listech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1140 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1622 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 37.7 mg
- Draslík 1028 mg
- Vláknina 15675 mg
- Vitamín A 15675 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 119.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kaštany nakrojíme, asi 10 minut povaříme v 1 litru vody a oloupeme. Zelí rozebereme na listy a povaříme 5 minut v osolené zbylé vodě, scedíme a necháme okapat. Oloupané brambory spolu se slaninou a salámem nakrájíme na kostičky a promícháme s kaštany. Pekáč vymažeme máslem, na dno rozložíme polovinu zelných listů, pokryjeme kaštanovou směsí, přelijeme vývarem a zbytkem zelných listů. Zakryjeme alobalem a pečeme hodinu ve středně vyhřáté troubě.