Rizoto s rajčaty a paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 888 kcal
- Sacharidy 120 g
- Tuky 28 g
- Sodík 2903 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 119 g
- Cholesterol 31.9 mg
- Draslík 894.6 mg
- Vláknina 16260 mg
- Vitamín A 16260 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.6 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky rozpůlíme, zbavíme jádřince a spolu s půlkami rajčat položíme na plech řezem nahoru. Potřeme 10 ml oleje a necháme ve středně vyhřáté troubě péct do mírného zhnědnutí. Vyjmeme a nakrájíme na kusy.
-
2
Na 10 ml oleje zpěníme nakrájený česnek, přidáme papriky a rajčata a krátce orestujeme. Na zbytku oleje osmahneme cibuli nadrobno, přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vínem, protlakem a horkým vývarem a zakryté necháme pozvolna dusit asi 20 minut. Hotové rizoto osolíme, opepříme, vmícháme kousky másla a nakonec směs paprik a rajčat. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.