Nákyp z chleba a mangoldu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer - nať
  • 300 g Chléb konzumní
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Pórek
  • 200 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 300 g Mangold
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 718 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1005 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 219 mg
  • Draslík 505.3 mg
  • Vláknina 5035 mg
  • Vitamín A 5035 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.7 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chléb nakrájíme na kostičky a v míse namočíme do mléka. Na pánvi zpěníme na 2 lžících másla nakrájený mangold, pórek, petrželovou a celerovou nať. Přidáme do mísy spolu se sýrem, zbytkem másla, ušlehanými vejci, solí, pepřem a promícháme. Napěchujeme do olejem vymazaného pekáče a dáme do středně vyhřáté trouby na hodinu zapékat.

Komentáře k receptu