Zapečené krupicové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Pšeničná krupice
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 200 g Sýr Čedar
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 849 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 1147 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 306.5 mg
  • Draslík 125.8 mg
  • Vláknina 3374.5 mg
  • Vitamín A 3374.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko, 100 g másla, sůl, pepř a muškátový oříšek přivedeme k varu. Za stálého míchání přisypáváme krupici a mícháme asi 10 minut, až vnikne hustá kaše. Odstavíme a do mírně vychladlé kaše vmícháme polovinu strouhaného sýra a ušlehaná vejce. Směs rozetřeme do máslem vymazaného pekáče, posypeme druhou polovinou sýra a poklademe plátky zbývajícího másla.Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.

Komentáře k receptu