Liestalský sýrový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Listové těsto
  • 400 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 50 g Petržel - nať
  • 20 g Mouka polohrubá
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 3 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 82 mg
  • Draslík 106.5 mg
  • Vláknina 1820 mg
  • Vitamín A 1820 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozválíme na plát, kterým vyložíme koláčovou formu. V rendlíku smícháme nejprce trochu mléka s moukou do hladké kaše a potom ji zředíme zbytkem mléka. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme. Vmícháme smetanu a nastrouhaný sýr a ještě teplou směs rozprostřeme na těsto. Posypeme nasekanou petrželkou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 40 minut.

Komentáře k receptu