Liestalský sýrový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 34 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 82 mg
- Draslík 106.5 mg
- Vláknina 1820 mg
- Vitamín A 1820 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto rozválíme na plát, kterým vyložíme koláčovou formu. V rendlíku smícháme nejprce trochu mléka s moukou do hladké kaše a potom ji zředíme zbytkem mléka. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme. Vmícháme smetanu a nastrouhaný sýr a ještě teplou směs rozprostřeme na těsto. Posypeme nasekanou petrželkou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 40 minut.