Appenzellský koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 35 g
- Sodík 845 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 103.2 mg
- Draslík 78.8 mg
- Vláknina 2973.8 mg
- Vitamín A 2973.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku s máslem, zalijeme osolenou vodou a octem a vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minut uležet v chladu.
-
2
Zatím si nakrájíme klobásu na kostičky a v misce promícháme mouku se strouhaným sýrem. Odpočinuté těsto vyválíme na plát, který rozložíme do koláčové formy, na dno rozvrstvíme nakrájenou klobásu, zasypeme sýrovou směsí a nakonec zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali vejce, sůl a pepř. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut. Ještě teplé nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.