Gratinovaný okoun na bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Hřebíček
  • 3 dl Víno bílé
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 1 kg Okoun říční
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 979 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 271.4 mg
  • Vláknina 9743.5 mg
  • Vitamín A 9743.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, vykuchané ryby nařízneme na povrchu na několika místech, do zářezů vložíme polovinu od každého koření (šalvěj, tymián, hřebíček, bobkový list a pepř), nasolíme, i uvnitř, a poprášíme moukou. Pekáč bohatě vymastíme rozpuštěnou polovinou másla, na něj nasypeme najemno nakrájenou cibuli a nasekanou druhou polovinu bylinek a koření a na tento základ vložíme ryby. Zalijeme bílým vínem, citronovou šťávou a poklademe plátky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut doměkka.

  • 2

    Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu