Králík po Ticinsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 30 g Šalvěj sušená
  • 30 g Rozmarýn sušený
  • 4 ks Jalovec
  • 5 dl Víno bílé
  • 4 dl Voda pitná
  • 1.3 kg Králík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 778 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1088 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 216.3 mg
  • Draslík 823.1 mg
  • Vláknina 1044.3 mg
  • Vitamín A 1044.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka nasolíme uvnitř i na povrchu, potřeme rozpuštěným máslem a vložíme do pekáče, jehož dno jsme vyložili plátky másla. Králíka pečeme zakrytého ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny. Potom přidáme koření, zalijeme vínem a pečeme další hodinu odkrytého, vydatně poléváme výpekem, případně mírně podléváme vodou, aby zůstal šťavnatý.

Komentáře k receptu