Dršťky v jablečném moštu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Kompot jablečný
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 3 g Tymián sušený
  • 20 g Kmín drcený
  • 800 g Dršťky vařené
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 2 dl Mošt jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 999 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 260.8 mg
  • Draslík 249.6 mg
  • Vláknina 3842 mg
  • Vitamín A 3842 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném másle necháme zpěnit nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájené předavřené dršťky a 5 minut podusíme. Zalijeme moštem a vývarem, osolíme, okořeníme a zakryté zvolna dusíme 30 minut.

  • 2

    Odstavené dochutíme citronovou šťávou a podáváme obložené plátky kompotovaného jablka.

Komentáře k receptu