Ticinská pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1042 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 146.7 mg
- Draslík 242.6 mg
- Vláknina 4277.5 mg
- Vitamín A 4277.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Vyjmeme a uchováme teplé, na výpek vložíme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Opečeme doměkka, zalijeme vínem a rajským protlakem a pár minut povaříme. Do základu vrátíme zpět maso, přidáme bobkový list, hřebíček, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme hodinu a půl, podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, z omáčky vyjmeme hřebíček a bobkový list. Omáčku rozmixujeme, dokořeníme podle chuti a hotovou omáčkou přelijeme plátky masa.