Sýrová žemlovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 50 g Pažitka
  • 500 g Chléb toastový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1055 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 1387 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 270.7 mg
  • Draslík 365.9 mg
  • Vláknina 12980.5 mg
  • Vitamín A 12980.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky toastového chleba naskládáme střídavě s plátky sýra do máslem vymazaného pekáče. V misce rozšleháme vejce se smetanou, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a směsí zalijeme pekáč. Poklademe plátky másla a necháme ve středně vyhřáté troubě zapéct 30 minut. Podáváme posypané nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu