Tycinské sýrové brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 29 g
- Sodík 989 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 54 mg
- Draslík 813.4 mg
- Vláknina 10315 mg
- Vitamín A 10315 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané větší brambory seřízneme na delší straně do plošky, aby stály, a v osolené vodě je předvaříme 15 minut. Do vychladlých brambor uděláme v odstupech hluboké zářezy, ale opatrně, aby brambory udržely tvar. Do zářezů vložíme přiměřené plátky sýra a brambory rozložíme na máslem vymazaný pekáč. Bohatě potřeme rozpuštěným bylinkovým máslem, osolíme, posypeme paprikou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.