Dušené telecí závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Telecí kýta
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Hovězí maso mleté
  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 780 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 300.8 mg
  • Draslík 1059.8 mg
  • Vláknina 4407.7 mg
  • Vitamín A 4407.7 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Rohlík nakrájíme na kostičky a zalijeme smetanou. Sterilovaný hrášek slijeme a necháme okapat.

  • 2

    V míse promícháme mleté maso s namočeným rohlíkem, přimícháme rozšlehané vejce, sůl, muškátový květ a pepř. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou natřeme na plátky masa, zavineme a sepneme jehlami. Závitky obalíme v mouce a ze všech stran osmažíme na másle. Přilijeme vývar a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou. Je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.

  • 3

    Před koncem přidáme hrášek a chvilku podusíme.

Komentáře k receptu