Švýcarské sýrové fondue
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1189 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 46 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 97 mg
- Vláknina 136.5 mg
- Vitamín A 136.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nádobu na fondue vytřeme česnekem, nalijeme do ní bílé víno, nad plamenem zahřejeme a za stálého míchání nasypeme nastrouhaný sýr. Mícháme tak dlouho, až se sýr téměř rozpustí. Potom přidáme Solamyl rozpuštěný v troše vína, třešňovice a citronové šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přisypeme špetku pepře a muškátového oříšku.
-
2
Kotlík na fondue přeneseme na jídelní stůl, kde již máme připravený vařič s plamenem. Plamen regulujeme tak, aby obsah kotlíku neustále bublal. Do nádoby namáčíme na kostičky nakrájený chléb, nabodnutý na speciální vidličky.
-
3
Každou třetí kostku chleba nejdříve namočíme ve sklence s třešňovicí, poto teprve v kotlíku s fondue.