Ticinská pizza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 451 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 311.9 mg
- Vláknina 5044.9 mg
- Vitamín A 5044.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Balíček listového těsta rozválíme a dáme do vymazané (nebo pečícím papírem vyložené) kulaté koláčové formy a propíchneme vidličkou na několika místech, aby těsto při pečení nepraskalo. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a rozložíme na těsto. Můžeme ještě přidat protlak nebo kečup, posypeme oreganem, tymiánem, osolíme a posypeme vrstvou nastrouhaného sýra. Ještě dozdobíme černými olivami a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů Celsia asi 20 minut.
-
2
Podáváme teplé.