Rybí plátky ze sivena

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pórek
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Majoránka čerstvá
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Pstruh
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 949.9 mg
  • Vláknina 5060.4 mg
  • Vitamín A 5060.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky ze sivena (nebo jiné podobné ryby) osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, vložíme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme nadrobno pokrájenou cibulí a pórkem, přelijeme vínem a v předehřáté troubě dusíme asi na 180 stupňů cca 20 minut.

  • 2

    Mezitím utřeme máslo do pěny a do něj zamícháme rozdrcený česnek, koření (sůl, pepř) a bylinky (pažitka, majoránka, petrželka, tymián).

  • 3

    Rybí plátky po udušení vyjmeme, šťávu povaříme, přidáme bylinkové máslo a smetanu (případně zahustíme hladkou moukou). Za stálého míchání nakonec krátce povaříme a horkou omáčkou zalijeme připravené udušené rybí plátky.

  • 4

    Podáváme s vařenými novými bramborami a ozdobíme salátem.

Komentáře k receptu