Rybí plátky ze sivena
Suroviny
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 200 ml Víno bílé
- 1 ks Citrony
- 1 ks Pórek
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Pažitka
- 1 hrst Majoránka čerstvá
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Pstruh
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 21 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 949.9 mg
- Vláknina 5060.4 mg
- Vitamín A 5060.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky ze sivena (nebo jiné podobné ryby) osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, vložíme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme nadrobno pokrájenou cibulí a pórkem, přelijeme vínem a v předehřáté troubě dusíme asi na 180 stupňů cca 20 minut.
-
2
Mezitím utřeme máslo do pěny a do něj zamícháme rozdrcený česnek, koření (sůl, pepř) a bylinky (pažitka, majoránka, petrželka, tymián).
-
3
Rybí plátky po udušení vyjmeme, šťávu povaříme, přidáme bylinkové máslo a smetanu (případně zahustíme hladkou moukou). Za stálého míchání nakonec krátce povaříme a horkou omáčkou zalijeme připravené udušené rybí plátky.
-
4
Podáváme s vařenými novými bramborami a ozdobíme salátem.