Okoun na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 31 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 406.7 mg
- Vláknina 1897.5 mg
- Vitamín A 1897.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 104.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okouna rozporcujeme a rybí plátky osolíme, opepříme, potřeme citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou, lehce obalíme v hladké mouce a na másle podusíme.
-
2
Mezitím smícháme smetanu s vínem, 5 minut povaříme a podle chuti okořeníme. Očištěné žampióny nakrájíme na jemné plátky a podusíme.
-
3
Hotové plátky okouna obložíme žampióny, přelijeme horkou omáčkou a posypeme zelenou petrželkou.
-
4
Podáváme s rýží, těstovinami nebo s brambory a doplníme salátem.