Králík Bedretto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1818 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 256 g
- Sodík 356 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 234.7 mg
- Draslík 1481.6 mg
- Vláknina 6566.5 mg
- Vitamín A 6566.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 514.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme na másle, přidáme okořeněné porce králíka a necháme zhnědnout. Šťávu slijeme a necháme stranou. Maso zalijeme vínem, přidáme jemně nakrájenou cibuli a mrkev, majoránku, tymián, rozmarýn a povaříme.
-
2
Přilijeme šťávu a dusíme asi 45 minut. Doplníme nakrájenými hříbky a ještě asi 15 minut dusíme doměkka.
-
3
Maso naskládáme na podávací mísu, šťávu ještě povaříme, vmícháme smetanu a omáčkou přelijeme připravené maso.
-
4
Králičí játra nakrájíme na jemné nudličky, opečeme na pánvi a maso jimi ozdobíme.