Králík Bedretto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Králík
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1.5 hrst Játra králičí
  • 1 špetka Tymián
  • 1 špetka Rozmarýn
  • 4 l Víno červené
  • 2 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1818 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 256 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 234.7 mg
  • Draslík 1481.6 mg
  • Vláknina 6566.5 mg
  • Vitamín A 6566.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 514.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme na másle, přidáme okořeněné porce králíka a necháme zhnědnout. Šťávu slijeme a necháme stranou. Maso zalijeme vínem, přidáme jemně nakrájenou cibuli a mrkev, majoránku, tymián, rozmarýn a povaříme.

  • 2

    Přilijeme šťávu a dusíme asi 45 minut. Doplníme nakrájenými hříbky a ještě asi 15 minut dusíme doměkka.

  • 3

    Maso naskládáme na podávací mísu, šťávu ještě povaříme, vmícháme smetanu a omáčkou přelijeme připravené maso.

  • 4

    Králičí játra nakrájíme na jemné nudličky, opečeme na pánvi a maso jimi ozdobíme.

Komentáře k receptu