Cazzuola
Suroviny
- 500 g Brambory
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 5 stroužek Česnek
- 2 l Víno červené
- 1 l Vývar z hovězích kostí
- 1 kg Vepřové kotlety
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 106 g
- Sodík 621 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 98.5 mg
- Draslík 1744.6 mg
- Vláknina 9149.6 mg
- Vitamín A 9149.6 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso před úpravou necháme vymáčet asi 2 hodiny ve vodě, aby při vaření nevypouštělo příliš soli. Zelí a pórek nakrájíme na proužky cca 2 cm široké, celer nastrouháme nahrubo, mrkev nakrájíme na kolečka.
-
2
Osušené maso opečeme za častého obracení na tuku. Poté maso vyjmeme, polovinu tuku odlijeme a přidáme cibuli nakrájenou nadrobno spolu s utřeným česnekem. Dobře promícháme, orestujeme, zředíme vínem, povaříme, přidáme nakrájenou zeleninu a opečené maso, přilijeme vodu nebo vývar, přidáme koření a sůl a pod poklicí vaříme na mírném ohni asi 35 minut. Nakonec přidáme oloupané brambory a vaříme dalších 20 minut - do změknutí brambor.
-
3
Podáváme jako tzv. "Eintopf" - tedy jako jídlo z jednoho hrnce.