Curyšské telecí maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Telecí plec
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 125 ml Vývar z hovězích kostí
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 482 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 174.5 mg
  • Draslík 954.8 mg
  • Vláknina 2463.3 mg
  • Vitamín A 2463.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na nudličky nebo na kostky a po částech opečeme za stálého míchání na oleji. Opečené maso osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli necháme zesklovatět na másle v pánvi, přidáme očištěné, nakrájené žampióny a chvíli podusíme. Nakonec přidáme opečené maso, zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme horkým vývarem a dusíme podlité bílým vínem.

  • 3

    Před koncem dušení přilijeme smetanu a omáčku jen prohřejeme.

  • 4

    Maso upravíme do nahřáté mísy, posypeme nasekanou petrželkou a poprášíme mletou paprikou.

Komentáře k receptu