Curyšské telecí maso
Suroviny
- 750 g Telecí plec
- 30 g Máslo čerstvé
- 200 g Žampiony čerstvé
- 125 ml Vývar z hovězích kostí
- 125 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 18 g
- Sodík 482 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 174.5 mg
- Draslík 954.8 mg
- Vláknina 2463.3 mg
- Vitamín A 2463.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na nudličky nebo na kostky a po částech opečeme za stálého míchání na oleji. Opečené maso osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.
-
2
Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli necháme zesklovatět na másle v pánvi, přidáme očištěné, nakrájené žampióny a chvíli podusíme. Nakonec přidáme opečené maso, zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme horkým vývarem a dusíme podlité bílým vínem.
-
3
Před koncem dušení přilijeme smetanu a omáčku jen prohřejeme.
-
4
Maso upravíme do nahřáté mísy, posypeme nasekanou petrželkou a poprášíme mletou paprikou.