Švýcarské plněné řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí kýta
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 200 mg
  • Draslík 513.1 mg
  • Vláknina 286.2 mg
  • Vitamín A 286.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, rozklepeme je doširoka a osolíme. Vždy na polovinu řízku položíme plátek šunky a sýra, řízky přeložíme v půli a okraje masa upevníme jehlami na závitky.

  • 2

    Řízky obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Usmažíme je na oleji po obou stranách dočervena.

Komentáře k receptu