Švýcarské plněné řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 40 g
- Sodík 529 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 200 mg
- Draslík 513.1 mg
- Vláknina 286.2 mg
- Vitamín A 286.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, rozklepeme je doširoka a osolíme. Vždy na polovinu řízku položíme plátek šunky a sýra, řízky přeložíme v půli a okraje masa upevníme jehlami na závitky.
-
2
Řízky obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Usmažíme je na oleji po obou stranách dočervena.