Curyšské ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí plec
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 173.2 mg
  • Draslík 702.6 mg
  • Vláknina 2103.4 mg
  • Vitamín A 2103.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na tenké nudličky, cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky, žampióny očistíme, rozkrájíme na plátky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme 30 g másla, přidáme maso, krátce osmahneme, vyjmeme a necháme v teple, poté pánev vytřeme do sucha.

  • 3

    V pánvi rozpustíme zbylé máslo a podusíme na něm cibuli. Přidáme žampióny, zaprášíme je moukou, lehce zapražíme, zalijeme telecím vývarem, vínem, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou citrónovou kůru. Vše povaříme asi 8 - 10 minut, mírným varem.

  • 4

    Přidáme smetanu, maso znovu vložíme do pánve a minutu prohříváme. Posypeme nasekanou petrželkou, ihned podáváme.

Komentáře k receptu