Curyšské ragú
Suroviny
- 600 g Telecí plec
- 200 g Žampiony čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 ml Víno bílé
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 24 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 173.2 mg
- Draslík 702.6 mg
- Vláknina 2103.4 mg
- Vitamín A 2103.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na tenké nudličky, cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky, žampióny očistíme, rozkrájíme na plátky.
-
2
V pánvi rozpálíme 30 g másla, přidáme maso, krátce osmahneme, vyjmeme a necháme v teple, poté pánev vytřeme do sucha.
-
3
V pánvi rozpustíme zbylé máslo a podusíme na něm cibuli. Přidáme žampióny, zaprášíme je moukou, lehce zapražíme, zalijeme telecím vývarem, vínem, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou citrónovou kůru. Vše povaříme asi 8 - 10 minut, mírným varem.
-
4
Přidáme smetanu, maso znovu vložíme do pánve a minutu prohříváme. Posypeme nasekanou petrželkou, ihned podáváme.