Švýcarský guláš
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 50 g Šunka dušená
- 50 g Sýr Gouda 45%
- 200 g Špagety, Makarony vařené
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 0.17 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 11 g
- Sodík 382 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 94.5 mg
- Draslík 449.5 mg
- Vláknina 2852.8 mg
- Vitamín A 2852.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na nudličky a spolu s rozkrájenou šunkou za stálého míchání osmahneme na oleji, přidáme jemně pokrájenou cibuli a smažíme minutu. Zaprášíme moukou, paprikou a znovu osmahneme.
-
2
Nakonec maso zalijeme smetanou a 4 lžícemi vody, osolíme, 2 minuty podusíme.
-
3
Hotový guláš rozdělíme na talíře, obložíme uvařenými makarony a posypeme nastrouhaným sýrem.