Švýcarský guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 50 g Šunka dušená
  • 50 g Sýr Gouda 45%
  • 200 g Špagety, Makarony vařené
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 382 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 94.5 mg
  • Draslík 449.5 mg
  • Vláknina 2852.8 mg
  • Vitamín A 2852.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na nudličky a spolu s rozkrájenou šunkou za stálého míchání osmahneme na oleji, přidáme jemně pokrájenou cibuli a smažíme minutu. Zaprášíme moukou, paprikou a znovu osmahneme.

  • 2

    Nakonec maso zalijeme smetanou a 4 lžícemi vody, osolíme, 2 minuty podusíme.

  • 3

    Hotový guláš rozdělíme na talíře, obložíme uvařenými makarony a posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu