Telecí medailonky Dubarry
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 ks Květák
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 0.34 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 12 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 135.8 mg
- Draslík 1312 mg
- Vláknina 10145.8 mg
- Vitamín A 10145.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kýtu nakrájíme na medailonky, lehce je naklepeme, osolíme a opečeme na másle. Výpek zaprášíme moukou, krátce ji osmahneme, zalijeme smetanou a chvíli povaříme. Poté přidáme nastrouhaný sýr, špetku muškátu, sůl a nasekanou petrželku.
-
2
Omytý květák uvaříme v osolené vodě a po okapání jej rozdělíme na růžičky.
-
3
Medailonky rozložíme na plech, obložíme je květákem a přelijeme omáčkou. Povrch posypeme nastrouhaným Parmezánem.
-
4
Pokrm zapečeme v troubě nebo pod grilem.
-
5
Podáváme s dušenými bramborami a s listovým salátem.