Císařský trhanec II
Suroviny
- 150 g Mouka polohrubá
- 1250 ml Mléko polotučné
- 3 ks Vaječný žloutek sušený
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Kompot jahodový
- 1 ks Vanilkový cukr
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Cukr moučka
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 5 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 12 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 117.7 mg
- Draslík 95 mg
- Vláknina 2870 mg
- Vitamín A 2870 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mléce rozmícháme žloutky, cukr, citronovou kůru, vanilkový cukr, sůl a mouku. Přidáme pevný sníh z bílků a lehce promícháme, až nám vznikne těsto jako na omelety.
-
2
Vléváme na vymaštěnou rozpálenou pánev a pečeme po obou stranách dozlatova.
-
3
Upečený trhanec vyklopíme na talíř, dvěma vidličkami roztrháme na menší kousky a poklademe kompotem i se šťávou.