Pečená kuřecí prsa na víně po štýrsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 150 g Slanina vepřová
  • 200 g Šalotka
  • 250 ml Víno bílé
  • 200 ml Šlehačka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 690 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 133.5 mg
  • Draslík 865.1 mg
  • Vláknina 560.8 mg
  • Vitamín A 560.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa rozkrájíme na porce, spolu s bobkovým listem vložíme do misky a zalijeme bílým vínem. Misku přikryjeme a maso necháme ve víně 2 hodiny marinovat.

  • 2

    Oloupeme a rozpůlíme malé šalotky, spolu s nadrobno pokrájenou slaninou je v kastrolku na lžíci másla do zlatova osmahneme, následně odložíme. Kuřecí prsa vyndáme z marinády, obrátíme v mouce a na pánvi, v níž jsme rozehřáli druhou polovinu másla je po obou stranách opečeme do zlatohněda. Poté přidáme osmahnutou směs šalotek se slaninou, přilijeme marinádu, osolíme, opepříme a zvolna 10 minut vaříme.

  • 3

    Vše následně přendáme do pekáče, který vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme 20 minut, přelijeme šlehačkou a ještě 10 minut zapékáme.

  • 4

    Kuřecí prsa podáváme přelitá šťávou a ozdobená sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu