Polévka z artyčoků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 8 ks Artyčoky
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 0.0625 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1087 kcal
  • Sacharidy 222 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 2811 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 214 g
  • Cholesterol 121.8 mg
  • Draslík 7639.4 mg
  • Vláknina 217095 mg
  • Vitamín A 217095 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 235.9 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na másle a přidáme očištěné, syrové nebo naložené artyčoky. Zaprášíme moukou a vše na mírném ohni osmahneme. Zalijeme polévkou a zvolna vaříme doměkka.

  • 2

    Polévku prolisujeme nebo rozmixujeme, necháme ještě přejít varem, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně.

  • 3

    Nakonec polévku zahustíme smetanou rozkvedlanou se žloutkem.

Komentáře k receptu