Vídeňské sachrové krychličky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 25 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 118 mg
- Draslík 179.6 mg
- Vláknina 2993.9 mg
- Vitamín A 2993.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nalámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme chvíli vychladnout. Žloutky s cukrem a změklým máslem vymícháme do pěny, přidáme čokoládu a mleté nové koření. Tuhý sníh z bílků smícháme s moukou a spojíme s pěnou.
-
2
Těsto dáme na plech, který vyložíme pečícím papírem a lehce pomažeme máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25-35 minut.
-
3
Ještě trochu teplé těsto stáhneme z pečícího papíru, překlopíme na papír posypaný kakaem a necháme vychladnout.
-
4
Na povrchu potřeme meruňkovou marmeládou, posypeme kakaem a necháme na chvíli ztuhnout, potom nakrájíme na malé krychličky asi 3 x 3 cm. Potřeme nebo namáčíme strany krychliček čokoládovou polevou a necháme zaschnout.
-
5
Ozdobíme bílou čokoládou nebo bílou cukrářskou polevou, tak že na krychličkách vytvoříme cukrářským sáčkem sněhové vločky.