Čokoládoví ježci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 50 g Cukr moučkový
  • 75 g Solamyl
  • 100 g Mandle plátky
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Hřebíček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 33.5 mg
  • Draslík 28.8 mg
  • Vláknina 1052.5 mg
  • Vitamín A 1052.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo rozmícháme s cukrem, vanilkovou dření, kořením, vejcem, Solamylem a 1/3 mouky. Potom vmícháme zbylou mouku a vše prohněteme. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout asi 12 hodin.

  • 2

    Z těsta utvoříme malé válečky, nakrájíme je na 11/2cm silné kousky a formujeme kuličky. Do kuliček napícháme vždy tři mandlové lupínky (bodlinky) a klademe je na plech vyložený pečícím papírem.

  • 3

    Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 15-20 minut.

  • 4

    Vychladlé ježky polijeme čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu