Čokoládoví ježci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 14 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 33.5 mg
- Draslík 28.8 mg
- Vláknina 1052.5 mg
- Vitamín A 1052.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo rozmícháme s cukrem, vanilkovou dření, kořením, vejcem, Solamylem a 1/3 mouky. Potom vmícháme zbylou mouku a vše prohněteme. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout asi 12 hodin.
-
2
Z těsta utvoříme malé válečky, nakrájíme je na 11/2cm silné kousky a formujeme kuličky. Do kuliček napícháme vždy tři mandlové lupínky (bodlinky) a klademe je na plech vyložený pečícím papírem.
-
3
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 15-20 minut.
-
4
Vychladlé ježky polijeme čokoládovou polevou.