Zaječí hřbet pečený
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 200 g Slanina vepřová
- 60 g Zelenina kořenová
- 500 g Zaječí maso
- 0.5 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Pomeranče
- 10 ks Jalovec
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Víno červené
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 2 polévková lžíce Kompot brusinkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1502 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 85 g
- Sodík 1785 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 312.8 mg
- Draslík 1901.3 mg
- Vláknina 6107.3 mg
- Vitamín A 6107.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý hřbet odblaníme a hustě protkneme slaninou. Potřeme solí, pepřem, roztlučeným jalovcem a spolu s kořenovou zeleninou maso upečeme v troubě.
-
2
Zbylou vypečenou šťávu zaprášíme moukou, přimícháme rajčatový protlak, vývar, červené víno a citronovou šťávu.
-
3
Upečené maso upravíme na mísu, obložíme plátky pomeranče a brusinkami.
-
4
Podáváme se šťávou.