Zaječí hřbet pečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 60 g Zelenina kořenová
  • 500 g Zaječí maso
  • 0.5 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Pomeranče
  • 10 ks Jalovec
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno červené
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1502 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 1785 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 312.8 mg
  • Draslík 1901.3 mg
  • Vláknina 6107.3 mg
  • Vitamín A 6107.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý hřbet odblaníme a hustě protkneme slaninou. Potřeme solí, pepřem, roztlučeným jalovcem a spolu s kořenovou zeleninou maso upečeme v troubě.

  • 2

    Zbylou vypečenou šťávu zaprášíme moukou, přimícháme rajčatový protlak, vývar, červené víno a citronovou šťávu.

  • 3

    Upečené maso upravíme na mísu, obložíme plátky pomeranče a brusinkami.

  • 4

    Podáváme se šťávou.

Komentáře k receptu