Vepřové ragú v pikantní omáčce
Suroviny
- 200 g Cibule
- 60 g Tuk
- 600 g Vepřová plec
- 1 kávová lžička Kapary sterilované
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 ks Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
- 1 dl Víno bílé
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 52 g
- Sodík 2540 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 136.4 mg
- Draslík 821.5 mg
- Vláknina 6245.5 mg
- Vitamín A 6245.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na tenké plátky a rychle osmahneme na rozpáleném tuku.
-
2
Přidáme najemno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, zaprášíme moukou, krátce opražíme a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře a pod pokličkou dusíme do poloměkka.
-
3
Potom přidáme nadrobno nakrájené okurky, kapary, petrželku a ještě dusíme. Nakonec dohladka rozmícháme kyselou smetanu s bílým vínem a hořčicí a přilijeme ji do omáčky.