Hovězí maso v zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 500 g Zelí kysané
  • 1000 g Hovězí maso přední
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 174.4 mg
  • Draslík 1157 mg
  • Vláknina 6880.5 mg
  • Vitamín A 6880.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso mírně naklepeme a nakrájíme na velké kostky. Vložíme do hrnce s horkou osolenou vodou, přidáme kmín, cibuli nakrájenou na nudličky a kyselé zelí. Vše vaříme asi 2 hodiny.

  • 2

    Ze sádla, nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vroucí vodou, přidáme utřený česnek, zelí a maso. Za občasného promíchání vše dusíme doměkka.

Komentáře k receptu