Polévka ovarová se smetanou
Suroviny
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Vepřová hlava
- 4 krajíc Chléb celozrnný žitný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Vepřové nožičky
- 1 ks Tymián čerstvý
- 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
- 5.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 51 g
- Sodík 638 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 295.8 mg
- Draslík 358.6 mg
- Vláknina 4736.8 mg
- Vitamín A 4736.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nasekáme na kousky a dáme vařit s 1 1/2l vody. Osolíme, okyselíme octem, přidáme tymián a bobkový list a maso uvaříme doměkka.
-
2
Měkké maso vyjmeme a polévku zcedíme. Mouku rozmícháme s vodou, vlijeme do polévky a povaříme 10 minut. Maso nakrájíme na malé kousky a přidáme do polévky. Nakonec vlijeme rozmíchanou kyselou smetanu.
-
3
Podáváme s topinkami z černého chleba.