Telecí hlava smažená
Suroviny
- 100 g Zelenina kořenová
- 100 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Pepř černý celý
- 0.5 ks Telecí hlava
- 1 ks Tymián čerstvý
- 2 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 38 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 206.7 mg
- Draslík 772.7 mg
- Vláknina 32188.2 mg
- Vitamín A 32188.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou telecí hlavu uvaříme doměkka spolu s octem, zeleninou a kořením a potom ji vložíme na chvíli do studené vody.
-
2
Maso z hlavy obereme, necháme okapat a nakrájíme na stejné kousky. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce, vejci a ve strouhance. Porce smažíme v horkém oleji dozlatova.
-
3
Podáváme s bramborovým nebo hlávkovým salátem.