Telecí řízky s liškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 21 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 147.6 mg
- Draslík 821.7 mg
- Vláknina 519.5 mg
- Vitamín A 519.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a opečeme na másle.
-
2
Hotové řízky vyjmeme, přidáme kousek másla, zpěníme v něm jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené lišky, nasekanou petrželku, špetku kmínu a sůl. Dusíme doměkka.
-
3
Potom přilijeme kyselou smetanu rozkvedlanou s moukou, krátce povaříme, podle potřeby zředíme trochou vývar a přidáme řízky. Bez vaření je necháme ještě asi 2 minuty táhnout.
-
4
Na talíři přelijeme řízek omáčkou s liškami.