Kuřecí játra na Madeiře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra kuřecí
  • 300 g Rýže dušená
  • 50 g Olej stolní
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 441.4 mg
  • Draslík 587.5 mg
  • Vláknina 2389.8 mg
  • Vitamín A 2389.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky a osmahneme ji na rozpáleném oleji.

  • 2

    Přidáme omytá kuřecí játra a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme, podlijeme Madeirou, trochou vývaru a necháme krátce táhnout.

  • 3

    Dušenou rýži uspořádáme na míse do kruhu, doprostřed vložíme játra a podáváme.

Komentáře k receptu