Telecí pečeně špikovaná s Madeirou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 37 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 227 mg
- Draslík 1010.8 mg
- Vláknina 1425 mg
- Vitamín A 1425 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso hustě protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky a potřeme solí a pepřem. Na pekáčku opečeme na másle ze všech stran dohněda.
-
2
Ve výpeku dozlatova osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, vše zalijeme Madeirou a dolijeme základní hnědou omáčkou. Maso dusíme a často poléváme. Hotové vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
3
Omáčku přecedíme přes jemné síto a vmícháme kousek másla.
-
4
Plátky masa urovnáme na mísu nebo na talíř a kolem nalijeme omáčku.