Telecí pečeně špikovaná s Madeirou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 50 g Máslo bylinkové
  • 1000 g Telecí ořech
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 l Omáčka hnědá univerzální (UHO)
  • 1 dl Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 227 mg
  • Draslík 1010.8 mg
  • Vláknina 1425 mg
  • Vitamín A 1425 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso hustě protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky a potřeme solí a pepřem. Na pekáčku opečeme na másle ze všech stran dohněda.

  • 2

    Ve výpeku dozlatova osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, vše zalijeme Madeirou a dolijeme základní hnědou omáčkou. Maso dusíme a často poléváme. Hotové vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Omáčku přecedíme přes jemné síto a vmícháme kousek másla.

  • 4

    Plátky masa urovnáme na mísu nebo na talíř a kolem nalijeme omáčku.

Komentáře k receptu