Telecí srdce na víně
Suroviny
- 120 g Celer bulvový
- 80 g Máslo čerstvé
- 120 g Slanina vepřová
- 800 g Telecí srdce
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 300 ml Víno červené
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 38 g
- Sodík 694 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 252.4 mg
- Draslík 836.5 mg
- Vláknina 1895.9 mg
- Vitamín A 1895.9 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na klínky, cibuli a oloupaný celer nakrájíme na nudličky. Telecí srdce očistíme, rozkrojíme na čtyři díly a protáhneme slaninou.
-
2
Na másle zpěníme cibuli s celerem, vložíme porce srdce, koření, sůl, promícháme, zalijeme vínem a na mírném plameni pod poklicí dusíme doměkka.
-
3
Srdce vyjmeme a šťávu vydusíme. Do základu vsypeme mouku, zarestujeme, zalijeme vývarem a na mírném plameni alespoň 15 minut provaříme. Poté omáčku propasírujeme, ochutíme citronovou šťávou a spolu se srdcem prohřejeme.