Telecí srdce na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Celer bulvový
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Slanina vepřová
  • 800 g Telecí srdce
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Víno červené
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 694 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 252.4 mg
  • Draslík 836.5 mg
  • Vláknina 1895.9 mg
  • Vitamín A 1895.9 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na klínky, cibuli a oloupaný celer nakrájíme na nudličky. Telecí srdce očistíme, rozkrojíme na čtyři díly a protáhneme slaninou.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli s celerem, vložíme porce srdce, koření, sůl, promícháme, zalijeme vínem a na mírném plameni pod poklicí dusíme doměkka.

  • 3

    Srdce vyjmeme a šťávu vydusíme. Do základu vsypeme mouku, zarestujeme, zalijeme vývarem a na mírném plameni alespoň 15 minut provaříme. Poté omáčku propasírujeme, ochutíme citronovou šťávou a spolu se srdcem prohřejeme.

Komentáře k receptu