Polévka z úhoře
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 60 g Máslo čerstvé
- 100 g Mrkev kořen
- 120 g Slanina vepřová
- 400 g Úhoř říční
- 30 g Cukr krupice
- 100 g Švestky sušené
- 100 g Petržel kořen
- 100 g Hrušky
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 špetka Hřebíček
- 1.5 l Vývar rybí
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 81 g
- Sodík 1329 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 78.7 mg
- Draslík 630.5 mg
- Vláknina 7367 mg
- Vitamín A 7367 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Úhoře očistíme a nakrájíme na kousky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, sušené švestky nakrájíme na nudličky. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a hrušku nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
-
2
Rybí vývar přivedeme do varu, vložíme kousky úhoře a na mírném plameni vaříme. V mezičase na slanině osmažíme zeleninu. V hrnci z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zašleháme vývar z úhoře a alespoň 15 minut na mírném plameni povaříme. Poté přidáme zeleninu, maso z úhoře, hrušku, švestky, cukr, ocet, osolíme, okořeníme hřebíčkem a pepřem a krátce povaříme. Před podáváním vmícháme petrželovou nať.