Hamburský pečený platýs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 12 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Platýz - filety
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 116.6 mg
  • Draslík 848.6 mg
  • Vláknina 4784 mg
  • Vitamín A 4784 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme platýse, pokapeme šťávou z jednoho citrónu a osolíme. Zaprášíme moukou.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme v pánvi. Opečenou slaninu vyjmeme, do výpeku přidáme máslo a ryby z každé strany opečeme 3–4 minuty.

  • 3

    Hotové ryby dáme na nahřátou mísu, posypeme slaninou a ozdobíme petrželkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu