Bavorské závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 51 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 324.4 mg
- Draslík 186.2 mg
- Vláknina 3069.8 mg
- Vitamín A 3069.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, nařízneme na okrajích a tence naklepeme. Maso osolíme a opepříme.
-
2
Na polovině sádla osmahneme polovinu nakrájené cibule, přidáme na kousky nakrájenou šunku, brambory a okurky. Vše mírně osolíme, opepříme a smícháme s vejci.
-
3
Směs navršíme na připravené roštěnky, svineme a převážeme nití nebo sepneme párátky.
-
4
Na zbylém sádle osmahneme cibuli, vložíme závitky a opečeme je ze všech stran. Podlijeme trochou vývaru a pod pokličkou dusíme doměkka.
-
5
Závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme. Hotovou šťávu přecedíme na závitky a krátce povaříme.
-
6
Podáváme s rýží nebo se širokými nudlemi.