Jehněčí v mátové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 800 g Jehněčí maso
  • 30 g Zázvor celý
  • 50 ml Olej olivový
  • 50 ml Whisky
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 606.7 mg
  • Vláknina 7667.1 mg
  • Vitamín A 7667.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1904.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a zázvor, nastrouháme do mističky, přidáme špetku soli, papriku, olej, důkladně promícháme. Pekáč vymastíme olejem, vložíme do něj jehněčí maso a potřeme marinádou z misky. Zakryjeme, necháme hodinu péct v troubě.

  • 2

    Pekáč vytáhneme z trouby, maso potřeme medem, podlijeme vodou a pečeme dalších 20 minut. Hotové maso dáme stranou, pekáč zalijeme 200 ml vody. Pět minut vaříme, poté vodu scedíme do malého hrnce. Do mastné vody přidáme mátu, ocet a whisky. Maso touto omáčkou následně poléváme.

  • 3

    Brambory omyjeme, zabalíme do alobalu. Vložíme je do trouby (kde můžeme zároveň péci maso) a pečeme, dokud nezměknou.

Komentáře k receptu