Holandský nudlový salát
Suroviny
- 150 g Hrášek mražený
- 100 g Losos uzený
- 200 g Těstoviny Penne
- 0.25 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kopr čerstvý
- 1 ks Řeřicha
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř bílý
- 3 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 20 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 262.7 mg
- Draslík 335.3 mg
- Vláknina 3727.8 mg
- Vitamín A 3727.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, dle návodu, slijeme, propláchneme studenou vodou a přendáme je do mísy.
-
2
Vejce uvaříme natvrdo a zchladíme ve studené vodě, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Hrášek vaříme 10 minut v troše vody s cukrem a solí. Uzeného lososa nakrájíme na malé nudličky. Kopr opereme a nasekáme najemno.
-
3
Marinádu připravíme tak, že majonézu rozšleháme s jogurtem, olejem, citronovou šťávou, hořčicí, solí, pepřem a nasekaným koprem.
-
4
Všechny přísady promícháme a necháme uležet.
-
5
Salát ozdobíme řeřichou a podáváme.