Mletý steak po holandsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 20 g
- Sodík 729 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 332.5 mg
- Draslík 297.6 mg
- Vláknina 3197.5 mg
- Vitamín A 3197.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky a na jemno umeleme. Promícháme je s jemně pokrájenou cibulí, solí a pepřem.
-
2
Ze směsi vytvarujeme 2 steaky. V horkéme oleji na pánvi je opečeme po jedné straně, obrátíme, do mezer vyklepneme vejce. Na steaky položíme plátky sýra a dopečeme.
-
3
Žemle rozkrojíme, na spodní část položíme steak se sýrem, na něj kolečko omytého rajčete, osolíme, navrch dáme vejce. Posypeme je paprikou a ozdobíme snítkou petrželky. Přikryjeme druhou půlkou žemle a ihned podáváme.